У вересні-жовтні 2016 року Міністерство економіки та розвитку України провело ревізію продуктового кошика, що відбулося вперше за останні 16 років.
Основним нововведенням є підвищення норми споживання м'яса птиці (+0,166 грам) та риби (+0,208 грам). Також до цього кошика додали каву, чай, сіль і лавровий лист, повідомляє «Слово і Діло».
Норми споживання за іншими групами основних продуктів харчування залишилися без змін.
Відзначимо, що вартість мінімального набору харчування працюючого українця в жовтні поточного року склала 1222,76 грн, що на 93,63 грн більше, ніж у жовтні минулого року (1129,13 грн).
Нагадаємо, що прожитковий мінімум в Україні цьогоріч зріс до 1450 грн із 1378 грн минулого року.
З нормами на одного працездатного українця за кожною з груп продуктів харчування можна ознайомитися на інфографіці нижче:
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»