Доба в АТО: Кількість обстрілів знизилася вдвічі

Читать на русском
За минулу добу, 10 травня, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення в ході бойових дій на Донбасі. Російсько-окупаційні війська 37 раз обстріляли позиції сил АТО.

За добу 10 травня 37 разів відкривався вогонь по позиціях української армії на сході України. Один військовий отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, передає «Слово і Діло».

В районі Широкиного на Приморському напрямку по військовим били з переносних реактивних систем Град П, мінометів калібру 82-мм, озброєння танка, БМП, БТР, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

ОБСЄ патрулюватиме Донбас тільки асфальтованими дорогамиПатрулі місії ОБСЄ будуть їздити тільки по дорогах з бетонним і асфальтовим покриттям, що безпосередньо пов'язано з нещодавнім підривом автомобіля місії.

Військовослужбовців поблизу Красногорівки накрили вогнем мінометів калібру 82-мм, а поблизу Водяного - із озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Застосовувалися протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю проти морських піхотинців в районі Гнутового, а з кулеметів великих калібрів і гранатометів обстріляли позиції поблизу Павлополя і Новоселівки Другий.

На Донецькому напрямку били з 120-міліметрових мінометів по опорних пунктах поблизу шахти «Бутівка». З мінометів калібру 82-мм протитанкових гранатометів і стрілецької зброї ворог накривав вогнем захисників Зайцево.

Захисники Авдіївки потрапили під обстріл із 82-міліметрових мінометів і кулеметів великих калібрів, а військові поблизу Новгород - із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Позиції ВСУ під Кам'янкою накрили вогнем із гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. Опорні пункти поблизу Троїцького обстріляли із озброєння БМП, а позиції у районі населеного пункту Піски з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

ОБСЄ: Бойовики ОРЛО використовували «Град»Ворожі терористичні угруповання застосували РСЗО БМ-21 «Град» на території Луганської області, непідконтрольною Україні.

На Луганському напрямку використовували проти захисників Новоолександрівка міномети калібру 120-мм протитанкові гранатомети.

По позиціях військових били з гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї по Валуйскому і Новозванівці, а захисників Кримського обстрілювали із автоматичних гранатометів.

Нагадаємо, за добу 9 травня позиції військових обстрілювали 70 разів.

Раніше, шістьох учасників побиття ветеранів АТО в Дніпрі впізнали.

Як відомо, Петро Порошенко зустрівся з конгресменами США і обговорив Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: