Німеччина заборонила охоронцям Ердогана в'їзд на саміт G20

Читать на русском
Влада Німеччини повідомила Анкару про те, що охоронцям президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана буде заборонений в'їзд до Німеччини на саміт «великої двадцятки» 7 і 8 липня в Гамбурзі.

Влада Німеччини повідомила Анкару про те, що охоронцям президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана буде заборонений в'їзд до Німеччини на саміт «великої двадцятки» 7 і 8 липня в Гамбурзі.   Про це повідомила газета Welt am Sonntag з посиланням на анонімне джерело в офіційному Берліні, пише «Слово і Діло».

Федеральне відомство з охорони конституції попереджає, що Гамбург може стати майданчиком вуличних баталій між прихильниками і супротивниками президентів Туреччини і США за участю курдських активістів, а також різних лівих і правих екстремістів.   «Прокурдської активісти можуть нападати на турків-націоналістів і навпаки», заявив виданню представник відомства. Тільки в самому Гамбурзі налічується близько 600 прихильників забороненої в Німеччині Робочої партії Курдистану. Всього ж, за різними даними, у ФРН проживають близько 14 тисяч послідовників РПК. І візит Ердогана до Німеччини, відзначається в записці, підготовленій відомством, призведе до мобілізації обох сторін. Як прокурдської активістів, так і турок-націоналістів.

Німецька влада, зазначає видання, категорично налаштована не допустити повторення вашингтонської історії в Гамбурзі.

Як повідомлялося, Ердоган втратив свідомість під час молитви з приводу закінчення Рамадана.

Нагадаємо, в кінці травня Ердоган знову очолив «Партію справедливості і розвитку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: