У США спалахнули масові протистояння між націоналістами й антифашистами. Десятки поранених

Читать на русском

Мітинг білих націоналістів в університеті Шарлоттсвіля, штат Вірджинія, перетворився на масові безлади, пізніше стало відомо, що там у натовп людей в’їхала автівка.
Безлади у ШарлоттсвіліФото: Alex Rubinstein

У натовп людей, що прийшли на мітинг антифашистів проти білих націоналістів у Шарлоттсвілі, що в американському штаті Вірджинія, в’їхав автомобіль.

Наразі відомо, що акції протесту, які розпочалися за місцевим часом вночі зі смолоскипної ходи націоналістів територією кампуса університету Шарлоттсвіля, перекинулися на вулиці міста й набирають обертів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

«Автомобіль протаранив насильницьку акцію на мітингу у Вірджинії», – йдеться в повідомленні у Twitter агентства.

Сам мітинг розпочався вночі і вже вранці стало відомо про численні безлади, які вчинили учасники акції та їх противники. Поліції довелося застосувати сльозогінний газ, проте це не домопогло.

Вранці на вулиці міста вирушили учасники антифашистського мітингу, що протестують проти дій і висловлювань білих націоналістів. Як повідомляє в своєму мікроблозі місцевий журналіст Алекс Рубінштейн, десятки людей отримали поранення. Що ж до автомобіля, що в’їхав у натовп, то в результаті цього сильні ушкодження отримали кілька людей, стверджує він.

Рубінштейн також постійно публікує відео з місця подій, на яких видно, що акції протесту не вщухають: вулицями Шарлотсвіля пересуваються сотні збуджених людей, одні викрикують антифашистські гасла, інші – навпаки, підтримують ультраправих.

У коментарях до твітів журналіста деякі користувачі зазначають, що фашистська акція стала результатом політики Дональда Трампа.

Сам американський президент, нагадаємо, днями заявив про можливість запровадження надзвичайного стану через зловживання у США опіоїдами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: