Омелян розповів, коли Ryanair зайде в Україну

Читать на русском
Найбільший лоукост міг із вересня літати з Борисполя та приносити прибуток державному аеропорту й вигоду для всіх українців.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, як міжнародний аеропорт «Бориспіль» веде переговори з найбільшою авіакомпанією Європи – лоукостом Ryanair (Ірландія).

Про це міністр повідомив журналістам у вівторок, 29 серпня, на спільній прес-конференції з керівником «Борисполя» Павлом Рябікіним і представником авіакомпанії Qatar Airways, передає «Слово і Діло».

«Переговори відновлені, вони тривають. На моє особисте переконання й людей, які брали участь у переговорах, Ryanair мав усі підстави та можливості у вересні цього року полетіти з аеропорту «Бориспіль» та аеропорту «Львів». Це штучні перепони, спеціально зірваний переговорний процес, відкладений на потім у надії, що це не відбудеться ніколи. Але мушу всіх розчарувати: Ryanair полетить. Наступного року точно», – заявив урядовець.

Нагадаємо, що 10 липня найбільший європейський лоукост Ryanair скасував запланований вихід на український ринок.

Улюбленець преси й лобіст лоукостерів: як працює міністр інфраструктури Володимир Омелян«Слово і Діло» продовжує серію публікацій, присвячених відповідальності міністрів українського уряду. Сьогодні в рамках місяця уряду розглядаємо, як виконує свої обіцянки міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» пригрозила подати до суду на Ryanair, Мінінфраструктури України та Львівський аеропорт за нібито «втрату заробітку» в результаті примусу до конкуренції з Ryanair.

Раніше Володимир Гройсман пропонував створити аеропорт для лоукостів.

Вчора повідомлялося, що Qatar Airways здійснила перший рейс до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: