Естонія пояснила відмову в акредитації журналістам із Росії

Читать на русском
Естонська сторона відмовила в акредитації журналістам РФ за те, що вони сприяють ворожим підривним діям і пропаганді під прикриттям свободи преси.

Естонське головування в Раді ЄС заявило, що має право відмовляти в акредитації російським журналістам у разі наявності щодо них підозр у підривній діяльності.

Про це повідомляє Euobserver, передає «Слово і Діло».

«Естонія залишає за собою право не акредитувати або розглядати як засоби масової інформації такі канали (ті, що належать до групи «Росия сегодня» – ред.), чиї редакції не є незалежними, не дотримуються належної публіцистичної практики», – заявили в естонському головуванні.

Естонська сторона пояснила, що відмовила в акредитації трьом російським журналістам через те, що вони «сприяють ворожим підривним діям та пропаганді під прикриттям свободи преси».

При цьому цей принцип застосовується під час усіх заходів, запланованих протягом шестимісячного головування Естонії в Раді ЄС. Речниця естонського головування Пірет Сіман відмовилась уточнити, чи «Россия сегодня» виключать з усіх заходів ЄС до кінця року (саме тоді завершується головування Естонії в Раді ЄС).

Нагадаємо, естонське головування в Раді ЄС відмовило трьом журналістам в акредитації для висвітлення зустрічі голів МЗС країн ЄС.

Раніше в США відмовили представнику російського державного ЗМІ в постійній прес-перепустці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: