Очільника олімпійського Нацкомітету запідозрили в корупції

Читать на русском
У корупційній схемі також фігурують колишній президент Всеросійської федерації легкої атлетики і колишній скарбник IAAF Валентин Балахничев та члени МОК.

Голову Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку підозрюють у причетності до корупційної угоди.

Про це пише французька газета Le Monde в статті «Підозри в корупції в МОК: небезпечні зв'язки Сергія Бубки», передає «Слово і Діло».

У корупційній схемі також фігурують син колишнього глави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Ламіна Діака Папа Массата Діака, колишній президент Всеросійської федерації легкої атлетики й колишній скарбник IAAF Валентин Балахничев та члени Міжнародного олімпійського комітету.

За документами, на які посилається видання, 18 червня 2009 року Бубка переказав 45 тисяч доларів офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої тоді був Балахничев. А незадовго до переказу коштів Бубкою New Mills Investments перерахувала таку ж суму – $45 033 – компанії Папа Массата Діака Pamodzi Sports.

Російських спортсменів не допустили до кваліфікації на Паралімпіаду-2018Російських спортсменів-паралімпійців не допустили до кваліфікації Паралімпійських ігор 2018 року.

Про викриття найбільшої корупційної угоди підкупу членів IAAF і МОК, які брали участь у виборах міст, що прийматимуть великі спортивні змагання, стало відомо напередодні. Зокрема, йшлося про визначення проведення літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро та права на Олімпіаду-2020 для Токіо.

Валентин Балахничев уже назвав нонсенсом інформацію про зв'язок переказу грошових коштів старшим віце-президентом IAAF Сергієм Бубкою з проведенням Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

«Перерахування коштів Бубкою жодним чином не пов'язане з проведенням Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Взагалі дивно думати, що я можу якимось чином вплинути на рішення будь-кого з членів МОК щодо проведення Олімпійських ігор. Це просто нонсенс», – заявив він агентству «Р-Спорт».

За словами Балахничева, преса вигадала це, щоб нашкодити Сергію Бубці.

«Переказ коштів був пов'язаний із розширенням проведення «Зірок жердини» (легкоатлетичний турнір зі стрибків із жердиною, який проводився в Донецьку з 1990 року), з чим я допомагав Сергію. Ми намагалися збільшити кількість цих змагань», – стверджує росіянин.

Нагадаємо, міжнародні спортивні функціонери обрали місцем проведення літньої Олімпіади 2028 року Лос-Анджелес.

Раніше Олімпійський союз Німеччини пропонував усунути збірну РФ від Олімпійських ігор 2018 та 2020 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: