Медведчука запрошують до СБУ

Читать на русском
Повідомляється, що СБУ вже викликала Медведчука у справі про незаконний перетин кордону посадовцями в 2014-2015 роках, але він поки не з'явився.

Служба безпеки України запрошує лідера громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука для надання свідчень у справі про незаконний перетин кордону посадовцями в 2014-2015 роках.

Про це повідомив журналістам керівник ГСУ СБУ Григорій Остафійчук після допиту лідера партії «Справедливість», екс-очільника СБУ Валентина Наливайченка, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Звичайно, ми хочемо заслухати й пана Медведчука. Дуже хочемо. І я користуючись нагодою... через ЗМІ запрошую його до нас», – зазначив Остафійчук.

За його словами, СБУ вже викликала Медведчука на допит у цій справі, але він поки не з'явився.

«Запрошуємо, щоб він прийшов і виконав свої процесуальні зобов'язання», – додав начальник ГСУ СБУ.

Як відомо, Наливайченко дав свідчення у справі про перельоти керівника ГО «Український вибір» до Росії.

В службі повідомили, що Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

«Встановлено, що в 2014-2015 роках працівники СБУ організували незаконний перетин державного кордону України одним із колишніх керівників СБ України, який разом із лідером ГО «Український вибір» Віктором Медведчуком здійснив декілька вильотів до Російської Федерації без проходження прикордонного та митного контролю», – йдеться в повідомленні.

За цим фактом одному з працівників СБ України вручено повідомлення про підозру.

Раніше Наливайченко заявив про те, що його викликали на допит.

Також поліція має намір викликати на допит колишнього голову Одеської ОДА, лідера руху «Рух нових сил» Михеіла Саакашвілі та депутатів, які супроводжували його в пункті пропуску «Шегині» Львівської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: