Геращенко розповіла про звільнення політв‘язнів Кремля

Читать на русском
Парламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі закликали долучитися до питання звільнення політв‘язнів Кремля.

Парламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі (ПА ОБСЄ) закликали долучитися до питання звільнення політв‘язнів Кремля.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в Facebook.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Разом із головою української парламентської делегації в ПА ОБСЄ Артуром Герасимовим зустрілася з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі та його колегами-депутатами парламентів європейських країн. Окрім Києва, делегація побувала на Донбасі, де в районі КПВВ «Мар'їнка» на власні очі почула й побачила, як «виконується» контрольваними РФ бойовиками перемир'я. Політики ледь не потрапили під ворожий обстріл, чули звуки канонади бойовиків, що гатили по цивільних населених пунктах», – написала Геращенко.

За її словами, головними темами зустрічі були: безпекова, гуманітарна, екологічна ситуація на Донбасі та в Криму, порушення там прав людини.

«Закликала ПА ОБСЄ активніше долучитися до питання звільнення заручників і політв'язнів, й улітку, під час сесії в Берліні ухвалити резолюцію з вимогою звільнення політв'язнів Кремля, в якій просимо перерахувати конкретні прізвища українців і кримських татар – бранців тюрем РФ і на окупованих територіях», – зазначила нардеп.

Нагадаємо, на Донбасі бої не припинялися вздовж усієї лінії зіткнення.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі затримали вбивцю, який намагався втекти до «ДНР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: