У США прокоментували створення Антикорупційного суду в Україні

Читать на русском
В американському Держдепартаменті дуже раді ухваленню законопроекту про Антикорупційний суд і просять внести правку.
Хізер Ноєрт

Сполучені Штати Америки вітають ухвалення в Україні закону про Вищий антикорупційний суд і наголошують на необхідності ухвалити правку, яка забезпечить розгляд цим судом вже існуючих справ, що підпадають під його юрисдикцію.

З такою заявою виступила офіційний представник Державного департаменту США Хізер Ноєрт, повідомляє «Слово і Діло».

«США вітають ухвалення в Україні закону про створення незалежного антикорупційного суду. Нам було приємно побачити, що ця важлива частина законодавства була ухвалена при широкій підтримці у Верховній Раді. Тим самим Україна зробила важливий крок на шляху до досягнення європейського майбутнього, яке вимагали його люди під час Революції Гідності», – йдеться в заяві.

Також США вітають заяву директора МВФ Крістін Лагард з цього приводу.

«Вона і президент Порошенко погодилися, що Верховна Рада має швидко внести поправки в закон, щоб цей суд міг слухати всі справи, які підпадають під його юрисдикцію, включаючи вже відкриті корупційні справи, а також ухвалити додаткове законодавство для офіційного початку роботи суду», – підкреслюється в заяві Держдепу.

У США сподіваються, що ці кроки допоможуть «звести нанівець корупцію, яка загрожує національній безпеці України, її добробуту та демократичного розвитку».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд.

Раніше у МВФ привітали створення Антикорупційного суду в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: