У Нацбанку розповіли, чи вплине падіння курсу гривні на зростання цін

Читать на русском
У НБУ вважають, що такі тенденції на зовнішніх ринках нівелюють вплив, який зміна курсу гривні до долара США могла б мати на імпортовану складову інфляції.

Національний банк України (НБУ) вважає, що девальвація гривні за останній час не матиме істотного впливу на показники інфляції цього та наступного року.

Про це повідомила прес-служба регулятора, передає «Слово і Діло».

Чому насправді падає гривня та яким буде курс до кінця року?Курс валют на міжбанку перевищив 28,5 гривень за долар. Про девальвацію гривні більше знають експерти.

«Девальваційний тиск на гривню, який спостерігається з липня цього року, не відіб'ється істотно на динаміці інфляції... адже порівняно з гривнею більшість валют країн-основних торгових партнерів України за цей час знецінилися ще істотніше», – йдеться в повідомленні.

У НБУ вважають, що такі тенденції на зовнішніх ринках нівелюють вплив, який зміна курсу гривні до долара США могла б мати на імпортовану складову інфляції.

Нагадаємо, що НБУ вважає актуальним липневий прогноз зниження інфляції до 8,9% в 2018 році, її повернення до цільового діапазону наприкінці 2019 року і середньострокової мети 5% в 2020 році.

Раніше стало відомо, у скільки Нацбанку обходитися «порятунок» гривні.

Також відзначимо, Національний банк України оголосив аукціон з продажу на міжбанківському валютному ринку до 100 мільйонів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: