Які теми хвилюють міністра закордонних справ Клімкіна

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми чиновники найчастіше дають обіцянки. Так, у міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового найбільше запевнень і планів пов'язано з підтримкою сільгоспвиробників. Сьогодні ми пропонуємо подивитись, які напрямки зовнішньої політики найбільш близькі міністру закордонних справ Павлу Клімкіну.

На посаду міністра закордонних справ Клімкін був призначений 16 червня 2014 року. До цього він був надзвичайним і повноважним послом України у Федеративній Республіці Німеччина. За чотири роки міністр дав 31 обіцянку, з яких 11 виконав (35%), а 6 – провалив.

По вісім обіцянок Клімкін дав у двох сферах своєї діяльності, які хвилюють міністра найбільше: протидія Російській агресії та реформа держслужби й внутрівідомча діяльність міністерства. До речі, в обох темах Клімкін однаково був активним на початку каденції та протягом останнього року. Втім, результати виконання запевнень досить скромні: з протидії агресії РФ виконані 37% обіцянок, а щодо держслужби – 25% запевнень.

Ще п'ять обіцянок міністра стосуються безвізових відносин України з іншими країнами. На сьогодні міністр виконав 20% обіцяного.

У сфері дипломатичної служби Клімкін виконав 100% обіцяного, щоправда, йдеться лише про одну обіцянку. Ще в двох сферах діяльності міністерства – євроінтеграції та онлайн-послугах – рівень виконання обіцяного в Клімкіна по 67%.

По одній обіцянці Клімкін дав щодо звільнення українських політв'язнів, єдиної церкви в Україні й сфери освіти. Поки що ці обіцянки перебувають у процесі виконання.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, що для переговорів щодо Донбасу між Волкером і Сурковим можуть змінити формат зустрічей.

Також ми повідомляли, що Кремль отримав офіційну ноту від Києва про непродовження Договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: