У Кабміні спрогнозували розмір середньої зарплати в 2019 році

Читать на русском
У Кабінеті міністрів України прогнозують, що за підсумками 2019 року розмір середньої зарплати в Україні складе 12 тис. грн.

У Кабінеті міністрів України прогнозують, що за підсумками 2019 року розмір середньої зарплати в Україні складе 12 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

Добробут українців: коли найшвидше зростали зарплатиУ січні найвищі зарплати в Україні отримували працівники в Києві, на Донеччині та Дніпропетровщині. Про рівень зарплат та добробут українців більше знають експерти.

За словами віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, в цьому році є всі можливості досягти такого розміру середньої зарплати.

«На 2019 рік, я думаю, що є всі можливості досягти межі 12 тис. грн, з урахуванням того, що курс гривні буде коливатися в прийнятних межах, та інфляція цього року не перевищить 8%. Це було б дуже непогано, якби середня зарплата виросла приблизно на 15-20%, що з урахуванням інфляції, складе 10% зростання реальної заробітної плати», - зазначив Розенко.

Він підкреслив, що близько 20% сімей, де працює хоча б одна людина, живуть за межею бідності.

Нагадаємо, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України в січні 2019 року склала 9223 грн, збільшившись в порівнянні з січнем минулого року на 19,6%.

Також стало відомо, що в Кабміні вважають, що роботодавці, які не хочуть підняти зарплати своїм працівникам, ризикують втратити свій бізнес.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: