Кузьмін оскаржуватиме рішення суду за його позовом до Парубія

Читать на русском
Колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін буде оскаржувати рішення Окружного адмінсуду в відмові задовольнити його позов до спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін буде оскаржувати рішення Окружного адмінсуду в відмові задовольнити його позов до спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Про це повідомив адвокат Кузьміна Артем Захаров в ефірі телеканалу 112 Україна, пише «Слово і Діло».

«Клієнт звернувся з позовною заявою, вважаючи дії голови ВР Андрія Парубія протиправними. Протиправними у вигляді протиправної агітації, яку той проводив за допомогою використання службового становища з трибуни ВР. І суд першої інстанції прийшов до висновку, що це не агітація - заклики до ЦВК скасувати реєстрацію Кузьміна, що це не була агітація», - розповів захисник.

Він підкреслив, що, по-перше, це думка суду першої інстанції і це рішення буде оскаржене, переглянуте в апеляційному суді.

«А по-друге, мова йде про незаконність дій, на думку Кузьміна... це протиправні дії в будь-якому випадку. Кузьмін звертатиметься з відповідною заявою в правоохоронні органи, ДБР, щоб було розпочато кримінальне провадження за ч 4. ст. 157 КК... Це ненормально, коли кандидат у нардепи і при цьому нардеп, використовуючи парламентську трибуну як голова Верховної Ради, здійснює заклики до органу. Він же не до громадян звертався, він звертався до ЦВК... так не може бути в правовій країні», - резюмував Захаров.

Він також додав, що Кузьмін нічого не боїться і як кожен громадянин вільно пересувається по Україні.

Нагадаємо, Кузьмін просив суд визнати протиправним звернення Парубія під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради до Генпрокуратури, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби з проханням надати відомості про проживання Рената Кузьміна протягом останніх п'яти років на території України і перетині кордону.

5 липня ЦВК скасувала реєстрацію кандидатом в депутати Рената Кузьміна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: