Суд дозволив Ощадбанку стягнути понад мільярд доларів із Росії

Читать на русском
Київський апеляційний суд надав дозвіл та видав виконавчий лист на стягнення з Російської Федерації 1,1 млрд доларів на користь Ощадбанку.

Київський апеляційний суд надав дозвіл та видав виконавчий лист на стягнення з Російської Федерації 1,1 млрд доларів на користь Ощадбанку.

Про це йдеться в рішенні суду від 17 липня 2019 року, розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише «Слово і Діло».

Таким чином суд дозволив виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу у Парижі на території України.

Крім того, суд дозволив стягнути з Росії відсотки з суми, розраховані за середньою піврічною ставкою ЛІБОР в доларах США плюс 2%, із щорічною капіталізацією.

Як повідомлялося, арбітражний трибунал у Парижі 26 листопада 2018 року ухвалив рішення про стягнення з Російської Федерації 1,3 млрд доларів збитків, завданих Ощадбанку внаслідок анексії Криму. Сума відшкодування включає відсотки, які будуть нараховуватись з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації. В Ощадбанку заявили, що банк почне вживати всіх можливих дій для виконання рішення та стягнення коштів з Російської Федерації по всьому світу.

Нагадаємо, в травні 2018 року Міжнародний арбітражний суд в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) постановив, що Росія повинна сплатити українським інвесторам компенсацію за нерухоме майно в анексованому Криму у сумі 159 млн доларів. Рішення ухвалено за позовом колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і ще 17 компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: