У львівських будинках дитини неефективно витратили понад 2,5 млн грн

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела аудит на предмет виконання бюджетної програми Медико-соціальний захист дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Львівська ОДА

Внаслідок неефективних управлінських рішень Будинками дітей №1 та №2 впродовж 2017-2018 років було непродуктивно витрачено державних коштів на загальну суму 2,67 млн грн.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту виконання бюджетної програми «Медико-соціальний захист дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» Департаментом охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації за період 2017-2018 років, який оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

В ході проведення аудиту, було виявлено факти неефективних управлінських рішень, що призвели до непродуктивних витрат на загальну суму 2,676 млн грн, та можуть призвести до подальших непродуктивних витрат на суму 764 тисячі грг.

До прикладу, не проведення скорочення посад, які не були зайняті тривалий період часу – призвело до неефективного використання державних коштів на загальну суму 425 тис. грн. Ще 59 тис. грн було неефективно витрачено внаслідок не забезпеченням необхідним обсягом роботи лікаря-лаборанта.

Також, внаслідок внесення до паспортів бюджетної програми 2017-2018 років завищеного показника продукту «кількість дітей на одного медпрацівника» призвело до непродуктивних витрат в Будинках №1 та №2 на загальну суму 2,191 млн грн.

Таким чином, аудитори дійшли до висновку, що недостатня організація внутрішнього контролю Департаментом за використанням бюджетних коштів призводить до їх неефективного використання Будинками дитини №1 та №2.

Нагадаємо, Кіровоградську обласну лікарню «обдурили» майже на 200 тис. грн. Раніше лікарні Ужгорода недоотримали 400 тис. грн від оренди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: