Зростання цін на харчові продукти останніми тижнями було викликане ажіотажним попитом через карантин, і істотно не вплине на показники інфляції.
Про це на брифінгу в п'ятницю, 3 квітня, сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій, пише пресслужба відомства.
Він зазначив, що зростання цін на продукти харчування частково було викликане тим, що в Україні були закриті ринки.
«У зв'язку ажіотажним попитом ми бачили, що ціни значно зросли», - сказав він.
За його словами, «це зростання буде короткостроковим, бо було викликане психологічним фактором».
«Уже на сьогодні ми бачимо, що ситуація поступово поліпшується і ціни на ті продукти, на які виросли поступово знижуються», - повідомив Чурій.
Заступник голови НБУ заявив, на сьогодні Нацбанк не розглядає значного впливу на інфляцію в зв'язку з цим ажіотажним попитом, проте ретельно відстежує ситуацію.
За його словами, якщо буде підвищення інфляції, це буде закладено в прогноз НБУ і його дії щодо монетарної політики.
Раніше в АМКУ заявили про зниження цін на продукти в Києві.
Також нагадаємо, Мінекономіки визначить перелік соціально значущих продуктів.
Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»