Вступна кампанія-2020: скільки коштує рік навчання в топ-15 вишів Києва

Читать на русском

В Україні з 1 серпня розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів. З цієї дати можна буде зареєструвати електронний кабінет, прийом заяв та документів для вступників на основі співбесіди і іспитів починається 13 серпня і закінчиться 16-го, для вступників на основі ЗНО або творчих конкурсів – дедлайн 22 серпня. Таким чином, у абітурієнтів залишилося зовсім небагато часу, щоб остаточно визначитися зі спеціальністю та вузом мрії. «Слово і діло» сьогодні пропонує подивитися, скільки коштує рік навчання на бакалавра (денне навчання) в топ-15 вишів Києва.

У щорічному рейтингу вузів «Топ-200 Україна», в 2020 році перше місце посів Київський політехнічний інститут. Найдорожчі там гуманітарні спеціальності – рік навчання може коштувати до 41,8 тисяч гривень. Наприклад, навчання за фахом «Журналістика» коштує 36 тисяч гривень на рік, «Менеджмент» – 32,7 тисяч. Вартість навчання на юридичних спеціальностях становить до 34,2 тисяч гривень, на економічних – 32,7 тисяч, технічних – 33,3 тисячі. Найдешевше в КПІ навчання на медичних спеціальностях – до 25,9 тисяч гривень за рік (але доступна тільки спеціальність «Фізична терапія»).

На другому місці в рейтингу Національний університет імені Тараса Шевченка, навчання в ньому одне з найдорожчих. Рік на гуманітарній спеціальності може обійтися до 59,6 тисяч гривень, стільки коштує, наприклад, навчання на філолога. Економічні спеціальності можуть коштувати до 57,4 тисяч гривень за рік, юридичні – до 55,4 тисяч гривень, технічні – до 36,7 тисяч гривень, медичні – до 41 тисячі гривень.

Києво-Могилянська академія за максимальними розцінками на навчання близька до університету Шевченка: юридичні спеціальності – до 55 тисяч гривень, технічні – до 50 тисяч, гуманітарні – до 45 тисяч, економічні – до 37,5 тисяч.

Через пандемії коронавірусу особлива увага зараз прикута до медиків і медичної системи країни. Виключно медичні спеціальності в профільному університеті імені Богомольця: вартість року навчання (спеціальність так і значиться «Медицина») – 38 тисяч 172 гривні (весь курс коштує 229 тисяч 032 гривень). Педіатрія в університеті коштує 29 тисяч 594 гривні за рік (курс – 177 тисяч 564 гривні).

Раніше ми писали, скільки абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму вступили до вищих навчальних закладів України з 2016-го по 2019 роки і які умови для вступу в цьому році.

Нагадаємо, «Слово і діло» склало покрокову інструкцію, як подати документи для зарахування дитини до 1 класу під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: