У Київській області зафіксували спалах пташиного грипу

Читать на русском
У приватному домогосподарстві котеджного містечка в селищі Гостомель Київської області був виявлений вірус пташиного грипу.

У приватному домогосподарстві котеджного містечка в селищі Гостомель Київської області був виявлений вірус пташиного грипу.

Про це повідомила пресслужби Держспоживслужби в Київській області.

«До буферної зони (захистої) навколо епізоотичного вогнища потрапила територія радіусом 3 км, до якої включені котеджне містечко Канадське селище і частина території селища Гостомель (місцевість Мостище) Київської області», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до зони спостереження потрапила територія радіусом 10 км, до якої включені населені пункти Київської області: с.Мощун, с.Горенка, сел.Гостомель, смт Коцюбинське, міста Ірпінь та Буча.

Віруси та інфекції, які забрали найбільше людських життів за останні 100 роківКитайський коронавірус менш смертоносний, ніж інші вірусні захворювання, що викликали пандемію на планеті. Сумнозвісна іспанка, що вирувала на початку XX століття, забрала 5 відсотків населення планети.

З 19 січня на цій території запроваджено карантин по грипу птиці, застосовані зонування і введені обмеження, відзначається в повідомленні.

Головуправління Держспоживслужби інформує, що в Київській області вживаються заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження грипу птиці на інші території відповідно до затвердженого місцевими органами влади плану.

Як відомо, пташиний грип - гостра інфекційна вірусна хвороба птахів, що характеризується ураженням органів травлення, дихання і високою летальністю. На грип хворіє птиця будь-якого віку, а смертність при захворюванні сягає 80-100%.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року в Миколаївській області в селі Кандибине Новоодеського району стався спалах пташиного грипу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: