Литовські прикордонники відкрили вогонь через опір білоруських мігрантів

Читать на русском
На кордоні Литви та Білорусі литовські прикордонники відкрили попереджувальну стрілянину. Вони також застосували сльозогінний газ проти нелегальних білоруських мігрантів.
facebook / LRVRM1

На кордоні Литви та Білорусі литовські прикордонники відкрили попереджувальну стрілянину. Вони також застосували сльозогінний газ проти нелегальних білоруських мігрантів.

Про це повідомляють на сайті Служби охорони державного кордону.

За минулу добу литовські прикордонники затримали 116 осіб. За два дні литовські прикордонники затримали 179 іноземців, які незаконно перейшли кордон. З початку року таких виявилося 938.

«По дорозі з Білорусі в муніципалітет Друскінінкай більшість мігрантів збираються в районі міжнародного контрольно-пропускного пункту Райгард і через долину Райгард. Під час одного затримання, за попередніми даними, 8 мігрантів вели себе агресивно, намагалися атакувати патрулі і чинили опір. В результаті був застосований сльозогінний газ, а також було здійснено два попереджувальні постріли у повітря. Людей, що чинили опір, поклали на землю і вдягли на них кайданки», – йдеться в повідомленні.

Трудова міграція: як державі налагодити ефективні відносини із заробітчанамиТрудова міграція – один із найбільших факторів ризику для української економіки на етапі її зростання. Стимулювати чи намагатися стримувати, як саме у цих обставинах вчиняти державі – розбирався політолог Олександр Радчук.

Вільнюс звинувачує Мінськ у сприянні у переправленні іноземців до кордону Литви. Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що зростання числа підозрюваних у порушенні міграційного законодавства - це свідома політика білоруської влади. Вона назвала те, що відбувається, елементом гібридної війни.

Нагадаємо, уряд Литви оголосив надзвичайний стан у країні на державному рівні зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з території Білорусі. За словами заступника міністра внутрішніх справ Литви Віталія Дмитрієва, мігрантів, які незаконно перетинають кордон Литви з Білоруссю, може бути понад 150 осіб щодня.

Єврокомісія виразила солідарність з Литвою у позиції щодо міграційної кризи на кордоні з Білоруссю. Вони готові надати всю необхідну організаційну та фінансову допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: