Разумков пообіцяв звернутися до суду, якщо його спробують позбавити депутатського мандата

Читать на русском
Спікер пообіцяв, що буде відстоювати свої права в частині депутатського мандата, оскільки тут мова йде вже про те, що порушуються права тих людей, які віддали за нього свій голос
Дмитро РазумковВідкрите джерело

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв подати до суду в тому випадку, якщо його спробують позбавити депутатського мандата після відставки з посади спікера.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Прямий».

«Так, я буду відстоювати свої права. Тому що це вже не про посаду, а це про можливість робити те, що я обіцяв, як політик. І тут це вже буде не моя власна позиція, це буде не моя посада, а це буде те, за що, в тому числі, голосували - і мене, і колег, які працюють у стінах ВРУ. Це вже не про посади, а про людей» - сказав він.

Без компромісів: що означає відкликання з посади спікера Дмитра РазумковаЦього тижня зусиллями фракції монобільшості у Верховній раді може з’явитися новий спікер. Як зміниться робота парламенту і що означає відкликання Дмитра Разумкова ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Зазначимо, що раніше Разумков заявив, що вважає процедуру своєї відставки з посади голови Верховної Ради незаконною, проте звертатися до суду з цього приводу він не планує.

Нагадаємо, Рада 5 жовтня відсторонила Разумкова від ведення засідань парламенту на два пленарні дні – 5 і 6 жовтня. Питання про відставку Разумкова вже включили до порядку денного ВР 7 жовтня.

Ще під час перерви в Раді стало відомо, що фракція «Слуга народу» намагається звільнити спікера ВР Разумкова «в обхід регламенту».

4 жовтня парламент запустив процедуру відставки Разумкова. При цьому сам Разумков заявляв, що процедура відкликання спікера ВР буде проходити виключно за регламентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: