«Північний потік-2» став новою потужною зброєю Росії – Зеленський

Читать на русском
Україна раніше вказувала на геополітичну спрямованість ПП-2. Так і вийшло - і тільки зараз Європа прислухалася
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав російський газопровід «Північний потік-2» новою сучасною зброєю Росії, про наслідки застосування якої ще не знають.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Зеленський нагадав, що Україна раніше вказувала на геополітичну спрямованість ПП-2. Так і вийшло - Росія обрізала транзит через Україну, спровокувала дефіцит газу в Європі та фактично шантажує Захід. Тільки зараз Європа почала прислухатися до того, що Говорить Україна.

«Для нас це було зрозуміло. Ми розуміли, що для нас будуть виклики, але у нас є свій газ, і наше суспільство буде забезпечено... Треба реагувати. Північний потік-2 - це сучасна зброя. Ми бачимо потужну зброю, тобто, крім пострілів і крім російської зброї, у вигляді інформаційної політики та кіберзброї, з'явилася нова зброя - енергетична. Наслідки цієї зброї ніхто ще не знає» - резюмував він.

До речі, схожої думки дотримується прем'єр-міністр Польщі. За його словами, ПП-2 сьогодні є елементом шантажу з боку Росії. Саме через його запуск в Європі зросли ціни на паливо.

Тим часом процедура заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2» завершена, обсяг заповнення технічним газом склав близько 177 млн куб. м.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: