Подкаст «Словом» за 28 жовтня: фейкова «Дія», смертельна ДТП у Харкові та чи буде новий локдаун

Читать на русском

Про кінець фейкової «Дії» і подальшу долю автора цього застосунку для підробки документів. Про наслідки смертельної дорожньо-транспортної пригоди у Харкові, що сталася на проспекті Гагаріна. Про заяви голови українського уряду стосовно нового локдауна та запасів газу на цей рік. Та про фінансові зобов’язання, які у своїх деклараціях офіційно вказали українські чиновники. «Слово і діло» пропонує огляд найважливіших новин і власної аналітики в аудіоформаті - в подкасті «Словом».

Поліція викрила розробника фейкового додатку «Дія»

Мешканець Запорізької області розробив програмне забезпечення, яке повністю копіювало дизайн державного додатку «Дія». З його допомогою можна було створювати фальшиві документи.

Свою розробку чоловік продавав у месенджері по 100 гривень, а в рекламі вказував, що завдяки додатку неповнолітні можуть безперешкодно купувати алкоголь та цигарки. Наразі правоохоронці блокують усі канали розповсюдження фейкової програми.

Смертельна ДТП у Харкові: що відомо про винуватця аварії та постраждалих

16-річному водієві автомобіля Infiniti, який 26 жовтня спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду в Харкові, повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людини, повідомили в Офісі генерального прокурора.

У разі доведення провини йому загрожує від трьох до восьми років за ґратами. Неповнолітнього затримано у порядку ст. 208 КПК України. Прокуратура наполягатиме на його арешті.

Як встановило слідство, ввечері 26 жовтня у Харкові на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської автомобіль Infiniti, рухаючись на червоний сигнал світлофора, на великій швидкості зіткнувся з Chevrolet Aveo. Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув на місці, трьох пасажирів, які перебували в автомобілі підозрюваного, відвезли до лікарні з забоями, переломами та черепно-мозковими травмами.

Кабмін не планує вводити в Україні локдаун

Кабмін не планує вводити в Україні локдаун через те, що економіка країни тільки-но почала відновлюватися - жорсткі обмеження стримуватимуть зростання ВВП. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками поїздки до Донецької області.

А ще прем’єр сказав, що Україні вистачить запасів газу для проходження опалювального сезону 2021-2022: «Газу достатньо – 18,7 мільярда кубометрів у підземних сховищах. І ми спокійно проходимо цей опалювальний сезон, спокійно його розпочинаємо».

Як відомо, закачування газу до ПСГ України завершили 3 жовтня. Відбір розпочався 5 жовтня.

У середині жовтня в Україні стартував опалювальний сезон. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що тарифи на тепло не зростатимуть.

Про фінансові зобов’язання, які у своїх деклараціях офіційно вказали українські чиновники

Державні службовці у своїх деклараціях зазначають не лише свої доходи, а й фінансові зобов'язання – кредити, позичені кошти тощо.

Серед міністрів - фінансові зобов’язання за 2020 рік задекларували троє: міністр екології Роман Абрамовський, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Серед міських голів фінансові зобов’язання задекларовані у мера Львова Андрія Садового: кредит на 408 тис. грн має його дружина. У мера Хмельницького Олександра Симчишина у декларації також значится кредит – на 364 тис. грн, з яких виплачено вже 295 тис. грн.

Кілька фінансових зобов’язань також є і у чиновників з Офісу президента.

Хто із топпосадовців і які має офіційні фінансові зобов'язання, згідно з поданими деклараціями - дивіться на нашій інфографіці на сайті

Більше цифр, більше фактів, матеріалів і аналітики — знаходьте на slovoidilo.ua

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: