Антивакцинатори мітингують у Києві: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Мітинг проти ковід-вакцинації відбувається у Києві. Що про це думають у соцмережах – у добірці.
Апостроф

У Києві 3 листопада відбувається мітинг противників вакцинації проти коронавірусу. Декілька сотень людей в урядовому кварталі вимагають скасувати карантин, відмовитися від «примусової» вакцинації, а також скандують «Ні обмеженню прав і свобод», «Ні – COVID геноциду», «Ні – медичному терору» тощо.

Учасники акції перекрили вулиці в урядовому кварталі та мітингують під будівлею Верховної ради та Кабміну.

Що у соцмережах думають про мітинг антивакцинаторів – у добірці «Слово і діло».

«Я прощаю антиваксам той бардак, який вони влаштували в центрі Києва, зануривши місто у затори. Вони могли не знати про сера Чарльза Дарвіна, який популяризував термін «Природний відбір». Віруси, до яких належить COVID-19, є частиною механізму природного відбору серед людства. А ніхто не підрахував, скільки з вас нині хворі на коронавірус (є носіями) і скільки будуть заражені після ходінь у натовпі», – написав Денис Попович.

«Мітинг антиваксів переконливо доводить – жодні медіакампанії та умовляння з цим контингентом нічого не зроблять. Лише системна командно-адміністративна робота. Смерть близької людини від ковіду, найчастіше, недостатній аргумент. Недостатньо й паралізованих дитячих ніг від поліомієліту. А ось неможливість посадити свою дупу в маршрутку часто виявляється вирішальним фактором. Такі люди. Боротьба з холерою в 19 столітті теж відбувалася, в тому числі, за допомогою солдатських багнетів. Іншого шляху у влади просто не було. І аргументи противників «санітарної деспотії» того часу були абсолютно подібними до нинішніх. Сумно, звісно, що темні селяни позаминулого століття досі серед нас», – написав Сергій Щербина.

«Я не проти мітингів. Кожна людина має право висловлювати свою незгоду з будь-яким явищем. Але рекордні цифри смертності від коронавірусу в Україні кажуть проти антивакцинаторської діяльності. Більше того, українцям уже потрібно збирати мітинги та вимагати відповідальності за повний провал вакцинаторської кампанії, відсутність кисню у лікарнях тощо», – вважає Олексій Голобуцький.

«У мене для таких протестантів пропозиція проста: будьте послідовні, одразу напишіть заяви на відмову від госпіталізації та лікування у разі захворювання на ковід. Не зовсім розумію, чому держава має витрачати мільйони гривень платників податків на лікування тих людей, які внески своїх же співгромадян не поважають, чхали на їхнє життя та здоров'я», – написав Віталій Безгін.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко прокоментував мітинг антивакцинаторів у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: