Макрон переговорив із Джонсоном перед поїздкою до Києва та РФ: подробиці розмови

Читать на русском
Джонсон і Макрон обговорили роботу щодо зміцнення східного флангу НАТО, щоб забезпечити повний захист союзників від зловмисних дій Росії.
фото: novosti-n.org

Прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон і президент Франції Емманюель Макрон провели телефонну розмову вчора, 5 лютого, стосовно ситуації щодо України і домовилися продовжити роботу над санкціями проти Росії, що будуть запроваджені в разі її нового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

«Лідери поінформували один одного про відповідні переговори з міжнародними партнерами, включаючи візит прем’єр-міністра до Києва. Вони погодилися, що пошук дипломатичного вирішення нинішньої напруженості має залишатися першочерговим пріоритетом. Прем’єр-міністр і президент підкреслили, що НАТО має бути єдиним перед обличчям російської агресії. Вони домовилися продовжити спільну роботу над розробкою пакету санкцій, який набуде чинності негайно у разі подальшого вторгнення Росії в Україну», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Джонсон і Макрон обговорили роботу «щодо зміцнення східного флангу НАТО, щоб забезпечити повний захист союзників від зловмисних дій Росії, хоч би де і як вони відбувалися».

Зеленський поговорив з Макроном: подробиці розмовиУкраїнський президент подякував Макрону за тверду і послідовну підтримку України, суверенітету і територіальної цілісності України

Водночас, в офісі президента Макрона за підсумками розмови повідомили, що французький лідер наголосив на необхідності «підтримувати діалог для деескалації».

Нагадаємо, що Макрон висловив готовність вирушити до Москви на зустріч із Путіним. Вона відбудеться 7 лютого, а наступного дня він проведе переговори в Києві.

Напередодні генсек НАТО Столтенберг провів розмову з Макроном та фон дер Ляйєн.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок здійснить другий візит до України на запрошення голови МЗС Дмитра Кулеби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: