Сьогодні ЄС проведе неформальну зустріч щодо України

Читать на русском
Лідери країн Євросоюзу проведуть неофіційну зустріч через ситуацію із загрозою російського вторгнення в Україну.
Reuters

У четвер, 17 лютого, лідери країн Євросоюзу проведуть неофіційну зустріч через ситуацію із загрозою російського вторгнення в Україну.

Про це повідомив представник голови Європейської Ради Баренд Лейтс.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

«Перед (17 лютого — ред.) самітом ЄС-Африка відбудеться годинна неформальна зустріч членів Європейської Ради о 12:30 (13:30 за Києвом — ред.) щодо стану останніх подій, пов’язаних з Росією та Україною», — написав Лейтс у Twitter.

Раніше стало відомо, що президенту України Володимиру Зеленському запропонували виступити на найближчій сесії Європарламенту.

Також ми писали, що Єврокомісія схвалила надання Україні фінансової допомоги на 1,2 млрд євро, а пізніше Рада ЄС схвалила виділення макрофіну.

Як відомо, з початку року для зниження загрози нацбезпеці з боку Росії Україна працює над тим, щоби підтримувати високу інтенсивність дипломатичних переговорів. Читайте в матеріалі - хто уже приїжджав до України, і з ким Володимир Зеленський проводив телефонні переговори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: