Окупанти влаштували в Криму примусову мобілізацію на війну

Читать на русском
В тимчасово окупованому Криму відбувається примусова мобілізація для участі у війні проти України. Чоловіки намагаються покинути півострів.
Укрінформ

В тимчасово окупованому Криму відбувається примусова мобілізація для участі у війні проти України. Чоловіки намагаються покинути півострів.

Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова.

Традиційно призовна кампанія на півострові має стартувати у квітні, але вже на 29 березня у Сімферополі заплановано проведення інструкторсько-методичних зборів із головами призовних комісій, військовими комісарами районів та іншими посадовими особами та персоналом, які залучені до призовної кампанії.

Окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО як «живця» для виявлення вогневих позицій ЗСУОкупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО для визначення українських позицій, найманці зазнають великих втрат.

«Кримчани вже активно отримують повістки. Аби уникнути злочинних наказів, чоловіки призовного віку намагаються виїхати з території півострова через рф, оскільки дорога на материкову частину України закрита», – зазначає Денісова.

Відомо, що серед тих, кого силоміць відправляють на війну з Україною, є і кримські татари, які не можуть скласти зброю через погрози застосування сили до їх рідних.

Нагадаємо, окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: