В очікуванні відплати: на півдні росії наказали перевіряти та готувати до використання бомбосховища

Читать на русском
Південні регіони росії повинні забезпечувати стійку роботу системи екстреного оповіщення, а також довести до ладу бомбосховища, щоб їх можна було використовувати
Ілюстративне фотоtwitter.com

У росії на тлі загадкових масштабних загорянь і пожеж на військових складах і нафтобазах в південних і західних регіонах країни панує паніка; так, вже є наказ провести перевірку і підготовку до використання систем раннього оповіщення населення і бомбосховищ в ряді регіонів.

Про це заявив cекретар ради безпеки росії Микола патрушев, повідомляє ТАСС.

У Британії заявили, що Україна може «цілком законно» атакувати військові об'єкти в росіїБританський міністр заявив, що Україна може цілком законно атакувати військові об'єкти в росії, щоб порушити їх логістику та лінії постачання. Це – частина війни.

Чиновник 27 квітня під час наради заявив, що південні регіони росії повинні забезпечувати стійку роботу системи екстреного оповіщення, а також доводити до ладу бомбосховища, щоб їх можна було використовувати. Матеріально-технічна база та особовий склад відомств і організацій, в чиї функції входить забезпечення хімічної та біологічної безпеки, повинні бути укріплені та поповнені.

«Необхідно повсюдно привести захисні споруди цивільної оборони в належний стан» - додав він.

Нагадаємо, в прикордонних областях росії за останній місяць сталося кілька пожеж на складах з паливом і припасами. Наприкінці березня в передмісті Бєлгорода загорівся склад боєприпасів. А 1 квітня в тому ж місті сталася масштабна пожежа на нафтобазі, в якій місцева влада побачила «український слід».

Крім того, днями у російському Брянську горіли нафтобаза і арсенал міністерства оборони росії. А 27 квітня вночі в Білгородській області сталася пожежа на складі боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: