Денісова розповіла, скільки українців вже депортувала росія

Читать на русском
Людей примусово садять в автобуси, погрожуючи зброєю, та масово вивозять на російську територію.
Ілюстративне фотоv-variant.com.ua

Станом на ранок суботи, 21 травня, країна-агресор депортувала на свою територію 1 377 925 осіб, включаючи 232 480 дітей. Тільки за останню добу депортовано 17 306 українців, у тому числі 2 213 дітей.

Про це уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова написала у Телеграмі.

«Заяви рф про нібито добровільне переміщення українців не відповідають дійсності. Ми маємо незаперечні підтвердження примусової та спланованої заздалегідь депортації», - розповіла вона.

Окупанти проводять «фільтрацію» українців на захоплених територіях – ДенісоваОкупаційні війська проводять допити українців у міських та районних відділах так званих «МВС ДНР» та «МВС ЛНР».

Згідно зі словами уповноваженої Верховної ради, людей примусово садять в автобуси, погрожуючи зброєю, та вивозять на російську територію.

«Люди оточені російськими військовими з автоматами, обурені та налякані. Покинути місце так званої «евакуації» рашисти не дозволяють. Їх змушують сідати в автобуси і лише при посадці повідомляють, що далі везтимуть до «фільтраційного табору» в Безіменному Новоазовського району і потім в росію», - резюмувала Денісова.

При цьому, згідно з дуже приблизними даними тільки через цей табір пройшли понад 32 тис. громадян України.

Нагадаємо, що майже 95 тисяч депортованих маріупольців утримуються на території росії у спеціальних таборах.

Раніше ми повідомляли, що росія забороняє депортованим українцям проживати в Криму та змушує людей до отримання російського паспорта.

Також омбудсмен розповіла про нелюдські умови утримання маріупольців, які не пройшли «фільтрацію».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: