У ЄБРР повідомили про деталі майбутньої програми МВФ для України

Читать на русском
МВФ відіграватиме дуже велику роль у стабілізації української економіки, яка серйозно постраждала від розв'язаної росією війни
Ілюстративне фотоebrd.com

Нова програма Міжнародного валютного фонду для України торкнеться процесу післявоєнного відновлення країни, в першу чергу, її макрофінансового стану, а також структурних реформ з одночасним їх координуванням для подальшого вступу України до Європейського Союзу.

Про це розповіла президент Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо в інтерв'ю УНІАН.

Понад 3400 підприємств Луганщини зупинилися через вторгнення рф – ГайдайЗ початку війни з рф в Луганській області діяльність припинило понад 3400 підприємств, у тому числі 479 промислових.

«МВФ, безсумнівно, буде грати надзвичайно важливу роль в стабілізації української економіки. Думаю, ми можемо очікувати програму, яка буде спрямована на відновлення макрофінансової стабільності та структурні реформи, звичайно, в координації з процесом вступу в ЄС, який також буде ключовим фактором у просуванні плану реформ» - зазначила вона.

Нагадаємо, 4 липня Україна представила план відновлення країни на спеціальній конференції в Лугано (Швейцарія). Він передбачений на десять років і охоплює 15 сфер.

Учасники конференції з питань відновлення України у Лугано прийняли підсумкову декларацію. Хоча документ не має обов'язкової сили, учасники засудили російську агресію, підтвердили підтримку України та пообіцяли підтримувати її на шляху відновлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: