У британській розвідці повідомили, чи «розширила» рф війну після заяви Лаврова

Читать на русском
Після гучних заяв очільника мзс росії Сергія Лаврова щодо «розширення географії війни», цього насправді не відбувається.

Після гучних заяв очільника мзс росії Сергія Лаврова щодо «розширення географії війни», цього насправді не відбувається. Дрібні наступи окупантів на Донбасі залишаються зосередженими на Бахмутському напрямку, але досягають мінімального прогресу.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

«Очільник мзс рф Сергій Лавров заявив, що росія розширила географію своєї «спеціальної військової операції» за межі самопроголошених «ЛДНР». Він стверджував, що операція наразі включає нові додаткові райони, включаючи українські Херсонську та Запорізьку області через те, що західні країни постачають в Україну зброю великої дальності. Це, мабуть, неправда. Росія не «розширила» свою війну», - йдеться у повідомленні.

Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територійПутін вважає, що роль сучасної росії – повертати та зміцнювати суверенітет та території, як колись робив Петро Перший.

Як вважають у розвідці, захоплення цих територій України вже, ймовірно, було початковою метою вторгнення росії.

«Росія вторглася на ці території в лютому, і окупаційна влада публічно обговорює перспективи «референдумів» принаймні з середини березня», - йдеться у повідомленні.

Британська розвідка припускає, що існує реальна ймовірність того, що Лавров своєю заявою проклав шлях до проведення «референдумів» на окупованих територіях за межами Луганська та Донецька.

Нагадаємо, 20 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «географічні завдання» розв'язаної росією війни в Україні змінилися. В інтерв'ю пропагандистським ЗМІ Лавров сказав, що росія тепер претендує не лише на Донецьку та Луганську області, а й на «низку інших територій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: