На Луганщині окупантів відкинули на шістьох напрямках – Гайдай

Читать на русском
Вчора росіяни хотіли пробити оборону ЗСУ у шістьох різних місцях. Двічі організовували штурм за підтримки авіації.

Російські окупанти у суботу, 27 серпня, намагалися наступати з шістьох різних напрямків у Луганській області. На кожному з них були відкинуті українськими бійцями.

Про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляє в Telegram.

Згідно з його словами, масований обстріл населених пунктів та укріплень ЗСУ на межі двох областей противник не припиняє ані на день, а основні зусилля зосередив на Бахмутському напрямку, куди і намагається прорватися із декількох міст та сіл в Луганській області.

«Вчора росіяни хотіли пробити оборону ЗСУ у шістьох різних місцях. Двічі організовували штурм за підтримки авіації. Втім, нашим військовим вдалося зупинити кожен із цих наступів і відкинути ворога. Уточнену інформацію про втрати, як завжди, дізнаємося через декілька годин», - написав Гайдай.

Новий армійський корпус окупантів не змінить ситуацію на полі бою – ISWТретій армійський корпус рф, який сформували з добровольчих батальйонів, не зможе суттєво змінити ситуацію на українському фронті.

Керівник області також зазначив, що загалом літаки окупантів завдали авіаударів поблизу чотирьох населених пунктів.

«Лише за ніч, що минула, 17 разів зафіксовані артилерійські обстріли з боку росіян. У п’ятьох випадках вони використовували установки залпового вогню. Чотири рази до атак залучалися танки», - додав Гайдай.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти були змушені відійти на основних трьох напрямках, на яких країна-агресор зосереджує сили, - Слов'янському, Бахмутському та Авдіївському.

Нагадаємо, що українські захисники за минулу добу, 27 серпня, ліквідували ще 250 окупантів. Всього росія від початку повномасштабного вторгнення втратила вже близько 46 750 своїх військових вбитими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: