Три склади з боєприпасами, полонені та трофеї: на півдні ЗСУ успішно перемелюють окупантів

Читать на русском
Українська авіація завдала 22 удари по позиціях противника, ракетно-артилерійські війська виконали понад 400 вогневих завдань по росіянам
Ілюстративне фотоFacebook

За добу 2 вересня на південному напрямку російські окупанти втратили три склади з боєприпасами, понад сто одиниць особового складу і чимало техніки. Збройні Сили України захопили полонених та трофеї.

Про це сказано в зведенні оперативного командування «Південь».

Українські військові продовжують знищувати логістику окупантів. Позиційні бої не дають росіянам можливості утримувати раніше зайняті позиції. За словами оперативного командування, росіяни ходять в атаки неохоче.

Щоденні втрати російських окупантів в Україні зросли – АрестовичЩоденні втрати російських окупантів в Україні значно зросли порівняно з періодами затишшя на фронті

Також українські війська взяли в полон трьох російських окупантів, захопили два танки Т-62, бойову машину десанту, БТР-82, легке і важке стрілецьке озброєння.

Українська авіація завдала 22 удари по позиціях противника, ракетно-артилерійські війська виконали понад 400 вогневих завдань по росіянам. В результаті росіяни втратили:

  • 106 одиниць особового складу ліквідовано, троє взято в полон;
  • 14 танків Т-72 і Т-62 знищено, два Т-62 захоплено;
  • Одну буксирувану гаубицю «Мста-Б»;
  • Авіадесантну САУ невстановленого типу;
  • Два РСЗВ «Ураган»;
  • Три гармати 152-мм невстановленого типу;
  • Самохідний міномет 120 мм;
  • Два БПЛА;
  • 38 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Українська артилерія знищила КНП 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади у Снігурівці, понтонну переправу біля козацького, три склади боєприпасів у Херсонському та Бериславському районі, а також два пункти боєживлення.

За останню добу в Україні ліквідовано 350 окупантів, найбільше на Донецькому та Курахівському напрямках. Крім того, кількість знищених танків перевалила за дві тисячі. Загальні втрати особового складу російської армії складають 48,7 тисячі одиниць особового складу.

Головне управління розвідки Міноборони перехопило розмову, в якій російський окупант каже, що деякі його товариші по службі планують відмовлятися далі воювати в Україні.

Українські війська продовжують завдавати втрат російським окупантам. Так, 30 серпня протиповітряна оборона збила 205-й вертоліт росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: