ВАКС об'єднав дві справи екснардепа Крючкова і призначив їх до розгляду

Читать на русском
Антикорупційний суд об'єднав ще дві справи за обвинуваченням колишнього члена парламенту у збитках українського обленерго.
Дмитро Крючковфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд об'єднав два кримінальні провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата, ексголови правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова у збитків ПАТ «Черкасиобленерго». Обидві справи після об'єднання призначили до розгляду по суті.

Такі рішення 30 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за № 52020000000000666 від 23 жовтня 2020 року об'єднати в одне провадження з матеріалами кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №52016000000000235. Закінчити підготовче судове засідання. Призначити судовий розгляд у об'єднаному кримінальному провадженні», – йдеться в рішеннях.

Як відомо, колишнього голову правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова обвинувачують в організації заволодіння коштами ПАТ «Черкасиобленерго» і ПАТ «Запоріжжяобленерго» та їх легалізації, а також зловживанні службовим становищем. Ексдиректора з енергозбуту ПАТ «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова обвинувачували у зловживанні службовим становищем, колишню виконувачку обов'язків голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Світлану Кузьмінську - у зловживанні службовим становищем, заволодінні коштами та їх легалізації, а експершого заступника голови правління «Черкасиобленерго» Олексія Беспалова – у зловживанні службовим становищем. Щодо Корніленкова справу закрили у зв'язку з його смертю.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2015-2016 роках службові особи ПрАТ «ХК «Енергомережа», ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», діючи в інтересах приватної компанії – ПрАТ «ХК «Енергомережа», у порушення вимог Закону України «Про електроенергетику», шляхом підписання договорів про переведення боргу та заміни боржника, шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами які мали надійти до ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», а також здійснили фінансові операції з метою легалізації таких коштів.

Загальні збитки енергопостачальним компаніям у справі складають понад 1,5 млрд грн, з яких під час досудового розслідування відшкодовано понад 315 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: