Відомо, скільки німців підтримуватимуть Україну попри підвищення цін на енергоносії

Читать на русском
У разі підвищення цін на енергоносії більшість громадян Німеччини все одно підтримуватимуть Україну у боротьбі з російською агресією.
НімеччинаФото – tourism.gov.ua

Більшість громадян Німеччини, економіка якої страждає через газовий шантаж росії, готові і надалі підтримувати Україну у разі підвищення цін на опалення.

Про це свідчать дані соціологічного опитування телеканалу ZDF.

Зазначається, що у випадку, якщо зростуть ціни на енергоносії, Україну будуть підтримувати 70% німців. Не готові до додаткових витрат 21% опитаних. Вони виступають за ослаблення підтримки.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

Однак близько 40% німців закликають західні країни посилити військову допомогу України. Надання більшої кількості озброєння підтримують 30%.

У свою чергу, 24% опитаних громадян Німеччини впевнені, що військову підтримку України необхідно скоротити.

Нагадаємо, що припинення поставок російського газу призведе до більш швидкого виснаження запасів при зниженні температури в найближчі місяці, а також ускладнить процес підготовки до наступних опалювальних сезонів. Дефіцит може зберегтися в Європі мінімум до 2025 року.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент росії володимир путін сподівається, що дефіцит енергії змусить інші країни перестати підтримувати Україну. Причина у тому, що рф не досягає своїх військових цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: