Салліван підтвердив комунікацію з кремлем

Читать на русском
Радник Байдена Джейк Салліван підтвердив, що канали зв'язку між Вашингтоном та Москвою залишаються відкритими.
Getty Images

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що канали зв'язку між Вашингтоном та Москвою залишаються відкритими, незважаючи на війну в Україні.

Виступаючи на публічному заході в Нью-Йорку, Салліван сказав, що «на користь» США підтримувати контакт із кремлем, передає ВВС.

Але, за його словами, офіційні особи «чітко розуміють, з ким ми маємо справу».

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Салліван заявив, що адміністрація Байдена зобов'язалася працювати з міжнародними партнерами, щоб «притягнути винних у воєнних злочинах в Україні до відповідальності».

«Я був у Києві в п'ятницю, і я мав можливість зустрітися з президентом Зеленським і моїм колегою Андрієм Єрмаком, з військовим керівництвом, а також отримати інформацію про смерті та руйнування, які війна путіна принесла в країну», — сказав Салліван.

Нагадаємо, видання The Wall Street Journal повідомило, що Салліван протягом останніх місяців конфіденційно спілкувався з секретарем Ради безпеки рф Миколою Патрушевим і радником путіна Юрієм Ушаковим. За словами джерел, метою непублічних переговорів було запобігання ризику ескалації війни в Україні, включаючи загрозу ядерної атаки, та збереження каналів зв'язку.

ЗМІ також писали, що адміністрація Байдена приватно просить Володимира Зеленського показати, що він відкритий для переговорів із росією.

Зеленський назвав для переговорів п'ять умов: відновлення територіальної цілісності України; повага до Статуту ООН; відшкодування росією збитків, завданих війною; покарання кожного воєнного злочинця; гарантії, що вторгнення не повториться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: