Саміт G20: у підсумковій заяві «більшість країн» засудили війну росії проти України

Читать на русском
Більшість країн G20 засудили російську агресію проти України. Але у підсумковій заяві зазначається, що є й інші погляди на ситуацію.
Reuters

У заяві, ухваленій за підсумками саміту «Великої двадцятки» на Балі, більшість країн засудили війну росії проти України. Але зазначається, що «є інші погляди та різні оцінки ситуації та санкцій».

Про це повідомляють Reuters та Bloomberg.

«Більшість членів рішуче засудили війну в Україні та наголошують, що це завдає величезних людських страждань і посилює існуючі крихкості у світовій економіці – стримування зростання, збільшення інфляції, порушення ланцюжків постачань, посилює відсутність енергетичної та продовольчої безпеки та підвищує ризики для фінансової стабільності. Були інші погляди та різні оцінки ситуації та санкцій», – йдеться у тексті.

У комюніке зазначається, що хоча G20 не є форумом для вирішення питань безпеки, вони можуть мати серйозні наслідки для світової економіки.

У заяві також йдеться, що міжнародне право має дотримуватись, а погроза застосування ядерної зброї неприпустима. Лідери G20 підтримують зернову угоду.

Нагадаємо, на саміті G20 учора виступив президент Володимир Зеленський. Він представив десять умов України для миру з росією.

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров назвав умови «нереалістичними та неадекватними».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: