Електроенергії достатньо, відключення можливі лише в одній області – Міненерго

Читать на русском
У четвер, 16 лютого, п‘яту добу поспіль генерації електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів. Відключення можливі лише в одній області.
uanergy.com

У четвер, 16 лютого, п‘яту добу поспіль генерації електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів. Відключення можливі лише в одній області.

Про це повідомляє Міненерго у Facebook.

«Сьогодні генерація електроенергії продовжить забезпечувати її споживання, з‘явився певний резерв потужності. Більше половини електроенергії країни виробляють Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС», – заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Навесні буде легше збалансувати енергосистему – «Укренерго»Нині в Україні відступили морози, знизилося споживання, відповідно стало легше балансувати енергосистему.

Стабілізаційні відключення можливі в Одеській області у зв’язку з ремонтами мереж. Водночас енергетики Харківської області менш ніж за добу завершили ремонтні роботи та відновили електропостачання у Куп'янську та прилеглих районах, які напередодні було знеструмлено в результаті ворожих обстрілів.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо, що в Україні знову може виникнути дефіцит електрики. Це з тим, що у деяких блоках атомної і теплової генерації розпочнуться ремонтні роботи.

Раніше також повідомляли, що уряд планує збільшити обсяги імпорту електроенергії із країн Європейського Союзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: