ЗСУ відбивають атаки на чотирьох напрямках, у ворога величезні втрати – Генштаб

Читать на русском
За добу українським військам на сході вдалося відбити понад 20 атак російських окупантів. Найбільш інтенсивні бойові дії продовжуються в районах Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки.
Фото: Міноборони України

Протягом доби ворог атакував позиції українських військ на чотирьох напрямках – Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському. Найбільш інтенсивні бойові дії продовжуються в районах Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 6 квітня.

На вказаних напрямках українським військам вдалося відбити понад 20 атак російських окупантів.

Маляр розшифрувала слова «у Бахмуті тривають бої»Бойові дії супроводжуються аналітичною роботою великої кількості людей, а рішення приймаються на основі аналізу та розрахунків ймовірного розвитку ситуації

«За добу противник завдав 4 ракетних та 7 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільної інфраструктури населених пунктів», – йдеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль Бахмут, у місті продовжуються запеклі бої. Також рашисти вели безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. За добу на вказаній ділянці фронту підрозділи Сил оборони відбили близько 10 атак супротивника.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії у районах Новокалинового, Північного, Первомайського та Мар'їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на вказаній ділянці ведуться за Мар'їнку, де було відбито 13 ворожих атак.

На Куп'янському напрямку ворог накрив вогнем Тополі, Фіголовка, Дворічне, Західне, Лиман Перший, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманском напрямку противник вів безуспішні наступальні дії районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне та Роздолівка на Донеччині.

Не літаки: Данілов розповів, що перш за все зараз потрібно ЗСУЗа словами секретаря РНБО, ЗСУ потребують не стільки західних винищувачів, про які говорять експерти і політики, скільки боєприпасів для артилерії.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник готується до оборони. При цьому росіяни здійснили обстріл понад 15 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам'янське Запорізької області, а також Херсон.

У Генштабі розповіли, що окупанти продовжують зазнавати величезних втрат у живій силі.

«В одному із населених пунктів Сімферопольського району тимчасово окупованої АР Крим помічено наметове містечко для поранених росіян. Станом на 4 квітня цього року, у згаданому польовому таборі на реабілітації перебувають близько ста військовослужбовців противника», – заявили у ЗСУ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили противника, 2 склади паливно-мастильних матеріалів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, російські війська за добу втратили 390 військових, 2 танки та десятки інших видів озброєння та техніки. Загальні втрати окупаційної армії становлять 176 тисяч 630 осіб

Раніше колишній командир полку «Азов» заявив, що засновник «Вагнера» Євген Пригожин робить ставку на закидання українських захисників «гарматним м'ясом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: