«Шторм-Z»: в ISW повідомили про створення росією спецпідрозділів для ведення боїв у місті

Читать на русском
Росіяни формують спецпідрозділи Шторм-Z для ведення бойових дій у міських умовах та для захоплення важливих та стратегічних об'єктів. Ймовірно, вони діятимуть на лінії фронту Авдіївка – Донецьк.
Фото: ГУР

Російське військове командування створює спеціальні підрозділи для участі у боях у міських умовах. Нові роти отримали назву «Шторм-Z».

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Тритижневий бій у Вугледарі став найбільшою танковою битвою війни та болючою поразкою рф – NYTТритижневий бій під Вугледаром у лютому став найбільшою танковою битвою за час війни. Росія втратила там не менше 130 танків та бронетранспортерів.

Аналітики з посиланням на інформацію українського офіцера запасу повідомляють, що росіяни формують «Шторм-Z» із набраних резервістів.

Кожна рота складається зі 100 осіб особового складу, до неї входить: чотири відділення захоплення (по 10 осіб), чотири відділення вогневої підтримки (по 10 осіб), ротний командний елемент із 2 осіб, інженерно-саперна група з 5 осіб, розвідувальна група з 8 осіб, група медичної евакуації з 3 осіб та група управління безпілотниками із 2 осіб.

«Роти «Шторм Z» призначені для ведення бойових дій у міських умовах або дій у складних географічних районах для захоплення важливих та стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, пункти управління та вузли зв'язку. Український офіцер запасу зазначив, що особовий склад, укомплектований цими ротами, проходить від 10 до 15 днів перепідготовки», – йдеться у звіті.

На думку аналітиків ISW, роти «Шторм Z» будуть насамперед дислоковані на лінії фронту Авдіївка – Донецьк.

Нагадаємо, аналітики ISW констатували, що росія провалила «великий» зимовий наступ і не досягла поставленої мети – повністю захопити Донецьку та Луганську області – до кінця березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: