Зведення Генштабу: ЗСУ відбили понад 20 атак і знищили логістичний центр окупантів

Читать на русском
Війська рф не відмовляються від планів щодо окупації української території. Вони продовжують атакувати як військові позиції ЗСУ, так і цивільні об'єкти.
Фото: Генштаб ЗСУ

Війська рф не відмовляються від планів щодо окупації української території. Вони продовжують атакувати як військові позиції ЗСУ, так і цивільні об'єкти.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 30 квітня.

«Сьогодні противник завдав 2 ракетних ударів по містах Краматорськ та Костянтинівка. Також протягом доби ворог завдав 15 авіаційних ударів і здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктів», – розповіли військові.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

За даними ЗСУ, ворог атакує позиції української армії на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Підрозділи Сил оборони України протягом доби відбили понад 20 атак супротивника на вказаних ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, наші захисники стійко утримують оборону.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, штурмує позиції ЗСУ у місті Бахмут. Крім того, протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі населених пунктів Авдіївка та Первомайське Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тонечко, Карлівка, Водяне та Першотравневе.

На Мар'їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції Сил оборони. Тривають бої за Мар'їнку. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних дій не проводив. Від артилерійських ударів рф постраждали Кам'янка, Червоне Перше, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби ворог здійснив обстріл населених пунктів, серед них – Времівка, Бурлацьке, Новосілка, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Кам'янське Запорізької області, а також Херсон.

Всі російські воєнні злочинці будуть знайдені та знищені – БудановГлава військової розвідки додав, що Україна має достатньо сил та засобів для того, щоб знищити російських злочинців у будь-якій частині світу.

За даними ЗСУ, ворог продовжує зазнавати величезних втрат на українській землі.

«Місцевим лікарням тимчасово окупованого Луганська все важче впоратися зі зростаючою кількістю поранених. Для лікування та реабілітації російських військових у місто нещодавно з московської області прибула група медичних працівників, зокрема хірурги. Офіційна мета приїзду – обмін досвідом та допомога медичним закладам Луганська», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили чотири райони зосередження ворога, а також склад боєприпасів, два райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр окупантів.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії перевищили 190 тисяч військових – лише минулої доби вбито ще 470 представників армії рф.

Раніше у розвідці розповіли, що військове керівництво російської федерації не відпускає з поля бою навіть важкопоранених загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: