Обвинувальний вирок у справі ексдиректора ДП «Червоний землероб» скасували

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстав для розгляду з самого початку справи колишнього керівника держпідприємства.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок і призначила повторний розгляд справи колишньої виконувачки обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Любов Реви та її спільника Максима Замрикота.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«24 травня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту на вирок ВАКС від 27 вересня 2022 року, яким колишньому керівнику ДП «Червоний землероб» призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років, з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки і конфіскацією 1/2 майна. Особу обвинувачують у замаху на заволодіння 3,5 млн грн ДП «Червоний землероб» шляхом укладання фіктивних договорів на надання юридичних послуг та актів виконаних робіт (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту, призначивши новий розгляд кримінального провадження у ВАКС», – інформує суд.

Нагадаємо, ВАКС визнав винуватими колишню в.о. директора ДП «Червоний землероб» Любов Реву та її спільника Максима Замрикота. Їм призначили покаранням по 7 років позбавлення волі. У Реви конфіскували половину належного їй майна і заборонили протягом 3 років обіймати певні посади, а в Замрикота – теж конфіскували половину майна, проте не застосували додаткове покарання у виді заборони обіймати посади.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов'язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн грн. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: