На початку повномасштабного вторгнення СБУ створила підрозділ для диверсій та контрдиверсій – Малюк

Читать на русском
У перші дні війни СБУ створила спецпідрозділ, який займався диверсійними та контрдиверсійними заходами у Київській та Житомирській областях.
Голова СБУ Василь МалюкФото: Інтерфакс-Україна

На початку повномасштабної війни Служба безпеки України створила спецпідрозділ, який займався диверсійними та контрдиверсійними заходами в низці областей України.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю Дмитру Комарову.

«На той час важливим завданням було перерізати логістику ворогові, і тому ми створили підрозділ. Зі зрозумілих причин його назву і кількість я казати не буду.

Де навчалися Залужний, Буданов та інші представники військово-політичного керівництва УкраїниЯкі вищі навчальні заклади закінчувало воєнно-політичне керівництво України – на інфографіці.

Але дозволю собі подякувати за службу його очільнику – пану «Охотніку», дозволю назвати його позивний. І всьому особовому складу даного підрозділу.

І на кордоні Житомирської та Київської областей вони здійснювали диверсійні і контрдиверсійні заходи. До цього підрозділу були додані партизанські-агентурні сили», – розповів Малюк.

Голова СБУ підкреслив, що бійці підрозділу змогли, серед іншого, знищити тиловий пункт управління противника.

Пізніше такі заходи проводили і на території Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей.

Малюк зазначив, що зв'язку з цим він багато перебував у відрядженнях.

Нагадаємо, СБУ знайшла шістьох мешканців Києва, які знімали роботу ППО під час ракетної атаки росіян на столицю.

Раніше глава ГУР МО Кирило Буданов в інтерв'ю Дмитру Комаров розповів, що росія готувала війну проти України з 2007 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: