Обама заявив, що збройного вторгнення рф у Крим не було: Подоляк відповів

Читать на русском
За словами Обами, збройної окупації Криму нібито не було, оскільки багато мешканців півострова дотримувались проросійських поглядів.
Фото: New York Times/Redux

Колишній президент США Барак Обама заявив, що збройної окупації Криму нібито не було, оскільки багато мешканців півострова дотримувались проросійських поглядів.

Про це він сказав в інтерв'ю порталу CNN.

Ключові події в історії Криму з 1991 рокуУкраїнський Крим буде деокупований, російські загарбники будуть вигнані з української території. Основні віхи в історії українського Криму – на інфографіці

За словами Обами, нинішня Україна дуже відрізняється від зразка 2014 року.

«Є причина, чому не було збройного вторгнення до Криму. Тому що в Криму було багато російськомовних людей і там існувала певна симпатія до російських поглядів. Навіть у Раді тоді були прихильники росії. Українська політика була складнішою», – заявив експрезидент.

Радник глави Офісу президента вже відреагував на цю тезу Обами.

«Дивно. А головне, навіщо? Якщо пан Обама публічно заявляє, що анексія росією Криму у 2014 році... була «легальною та виправданою», тоді не треба дивуватися, що сьогодні відбувається повномасштабна російська агресія в Європі... І що міжнародні інститути дозволяють агресору використовувати свої трибуни для пропаганди війни», – написав Подоляк у Twitter.

Він також закликав західних політиків «почати визнавати критичні помилки, а не вигадувати нові виправдання».

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський затвердив персональний склад консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції Криму. Він також заявив, що Україна зможе повернути Крим під час контрнаступу.

«Слово і діло» зібрало різні прогнози щодо того, коли та як Україна може звільнити Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: