Війська рф кремують своїх загиблих, щоб не платити компенсації – Генштаб

Читать на русском
Російські військові намагаються позбавити родини загиблих пільг та компенсацій, використовуючи мобільні крематорії.
Фото: lb.ua

Російські військові намагаються позбавити родини загиблих пільг та компенсацій, використовуючи мобільні крематорії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

У дописі йдеться, що окупанти щодня зазнають значних втрат, які намагаються приховати. Для цього вони застосовують вже традиційну російську практику – мобільні крематорії. Спалюючи військових, вони позбавляють родин загиблих пільг та компенсацій, розрекламованих російською пропагандою. Зокрема, встановлено, що один з таких крематоріїв у режимі 24/7 наразі працює на території Бердянського порту.

«На даний час кремації підлягають близько 50 тіл загиблих російських військовослужбовців, які нещодавно були доправлені з районів ведення бойових дій до місцевого моргу», – зазначають у повідомленні.

До того ж у Генштабі заявляють, що кремація загиблих російських військовослужбовців проводиться без їх ідентифікації та обліку.

Нагадаємо, російська окупаційна армія за добу, 30 червня, втратила ще 530 військових. Загальні втрати загарбників досягли 228 тисяч 870 осіб.

Тим часом на Таврійському напрямку українські воїни мають успіхи, бійці просуваються вперед. Протягом доби вони знищили майже дві роти росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: