Нічний удар по Україні: у російських ракетах виявили іноземні мікросхеми

Читать на русском
Ракети X-101, якими росія вночі обстріляла Україну, були виготовлені у квітні цього року. За словами Єрмака, у них виявили приблизно 30 іноземних мікросхем.
Фото: focus.ua

Ракети X-101, якими росія вночі обстріляла Україну, були виготовлені у квітні цього року.

Такими даними поділився глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Не тільки аеродроми: Ігнат назвав пріоритетні цілі ударів рфПід загрозою ракетних ударів будуть аеродроми, критична інфраструктура, порти та промисловість.

За його словами, у ракетах виявили приблизно 30 іноземних мікросхем. Україна вже веде консультації з іншими країнами з цього приводу.

«Інформація збирається, ми працюємо з нашими партнерами, регулярно спілкуємось із ними. Уряди наших партнерів працюють також із виробниками та постачальниками мікросхем», – написав Єрмак у Telegram.

Він також закликав посилити санкції проти росії, щоб країна-окупант не могла отримувати критичні компоненти та виробляти ракети.

Нагадаємо, цієї ночі росія запустила по Україні щонайменше 28 ракет. Силам ППО вдалося знищити 16 ворожих ракет.

Під удар цієї ночі потрапили Львів, Луцьк, Дніпро, Сміла. У Луцьку троє людей загинули внаслідок влучання по промисловому підприємству. У Дніпрі є поранені внаслідок прильоту по підприємству.

У Львові внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки, супермаркет, зруйновано дитячий садок. У місті та області є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: