Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Загалом протягом минулої доби, 22 серпня, відбулось понад 30 бойових зіткнень.
Getty Image

ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Загалом протягом минулої доби, 22 серпня, відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Водночас ворог завдав 4 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Попівки. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Берестове, Куп’янськ-Вузловий Харківської області та Твердохлібове Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Іванівського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів Донеччини.

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Тут для обстрілів ворог також використав авіацію та артилерію.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Водяного та Урожайного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів по містах та селам, а також провів 15 артилерійських обстрілів у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ромашкового Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали Нововоронцовка, Херсон, Білозерка, Велетенське, Комишани Херсонської області.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни повідомили, що успіхи Сил оборони України в районі Роботиного наближають контрнаступ до другої лінії оборони росіян. Передбачається, що вона може бути відносно легшою за першу.

22 серпня стало відомо, що українські воїни з боєм увійшли у село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: