Падіння уламків російського дрона в Румунії: влада країни проведе розслідування

Читать на русском
Президент Румунії Клаус Йоганніс попередив про наслідки у разі підтвердження інформації про те, що на території країни впали уламки російського дрона-камікадзе.
Фото: trommelmusic.com

Президент Румунії Клаус Йоганніс попередив про наслідки у разі підтвердження інформації про те, що на території країни впали уламки російського дрона-камікадзе.

Заяву румунського лідера цитує портал Antena 3 CNN.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

«Якщо підтвердиться, що уламки належать російському безпілотнику, ситуація буде абсолютно неприпустимою, вона буде серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності Румунії, члена НАТО», – заявив Йоханніс.

Він анонсував проведення «термінового та професійного» розслідування походження компонентів, які були виявлені на території Румунії.

Йоханніс також назвав удари росії по українській портовій інфраструктурі «воєнними злочинами».

«Напади на громадянську інфраструктуру України – воєнні злочини, які відбуваються на дуже невеликій відстані від території нашої країни», – наголосив Йоханніс.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони Румунії визнав, що уламки як мінімум одного з російських дронів, запущених Україною в ніч на 4 вересня, потрапили на територію країни.

При цьому ще вчора президент Румунії, коментуючи інцидент, заявив, що влада не знайшла підтверджень інформації про те, що на території країни могли впасти російські безпілотники-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: