Стало відомо, скільки техніки росіян уразили БПЛА з «Армії дронів»

Читать на русском
Серед ураженої техніки окупантів – 246 танків, 389 бойових броньованих автомобілів, 325 вантажівок.
фото Михайло Федоров/Telegram

Ударні підрозділи, яким регулярно передають безпілотники у рамках проекту «Армія дронів», вразили 280 одиниць російської техніки за три місяці.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram у середу, 6 вересня.

Аеропорти, елітні райони і навіть Кремль: які об'єкти в Москві зазнали атак дронівРосійську столицю з початку року понад десять разів атакували невідомі безпілотники. Під удар потрапляли аеропорти, елітні райони, Москва-Сіті та навіть Кремль.

«Ударні роти БПЛА Армії дронів уразили 1280 одиниць російської техніки за три місяці», - написав він.

За словами Федорова, серед ураженої техніки – 246 танків, 389 бойових броньованих автомобілів, 126 гармат, 325 вантажівок та інша ворожа техніка.

Крім того, завдяки вправності операторів БПЛА, було уражено і знищено 631 солдата російської армії.

«Такі круті результати можливі завдяки системній роботі професійних бійців. З Армією дронів сформували вже 17 ударних рот БПЛА», – зазначив міністр.

За його словами, вони працюють за новою доктриною використання безпілотників на фронті та мають новий підхід до навчання та менеджменту.

Нагадаємо, у серпні «Армія дронів» відправила нову велику партію БПЛА на фронт. Також повідомлялося, що Україна вже використовує американські антидронові системи Vampire.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: