Зведення Генштабу: ЗСУ вразили 12 цілей ворога і відбили атаки під Новоданилівкою та Роботиним

Читать на русском
Українські військові за добу відбили атаки ворога одразу на п'яти напрямках, на фронті сталося понад 20 бойових зіткнень. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 11 вересня.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові за добу відбили атаки ворога одразу на п'яти напрямках, на фронті сталося понад 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 11 вересня.

Найбільші збори на ЗСУ за час війни: на що і як швидко збирали коштиЗбір коштів для української армії під час війни. На інфографіці – топ-10 наймасштабніших проектів.

На Куп'янському напрямі наші захисники успішно стримують противника у районі Новоселівського Луганської області. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Сіньківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку авіаційних ударів зазнали Надія, Новоєгорівка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області. Від артилерійського та мінометного обстрілу постраждали Білогорівка Луганської області та Сивесрк, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямі Сили оборони успішно стримують противника у районі Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах Кераміка та Авдіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші воїни відбили атаки росіян в районі Мар'їнки. Артилерійських та мінометніих обстрілів противника зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Іллінка, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаки ворога в районі Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. Під авіаційні удари противника потрапили Малинівка, Мала Токмачка та Роботине Запорізької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Новодарівка, Степногірськ Запорізької області, Нікополь Дніпропетровської області.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території», – уточнили в Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника, а підрозділами ракетних військ уразили 5 артилерійських засобів окупантів.

Нагадаємо, що російська армія втратила за добу 580 осіб, 6 танків, а також десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ збили російський дрон «Форпост» вартістю близько 6 млн доларів. Цей БПЛА здатний вести розвідку та підсвічувати лазером цілі для високоточних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: